Site icon AutoKyiv

Попит на електрокари в Україні зростає

Україна є лідером Європи за темпами продажів електромобілів. У цьому році на території країни було реалізовано рекордну кількість машин на електротязі: за 10 місяців 2 225 місцевих жителів пересіли на екологічні авто. За повідомленнями «Укравтопрому», в порівнянні з аналогічним періодом минулого року показник виріс на 227%.

При цьому, найбільшою популярністю користуються саме б/в моделі – зараз вони займають 86% ринку електрокарів України. У 2016 році їх частка становила 42%.

Найчастіше електромобілі купували мешканці столиці. З січня по жовтень 528 електромобілів отримали київські номери. На другому місці Харківська область – 406 продажів. Замикає трійку лідерів за кількістю зареєстрованих в цьому році електромобілів Одеська область. Тут за названий період було придбано 405 авто на електротязі.

Найпопулярнішим автомобілем в Україні, як і в усьому світі, залишається Nissan Leaf. Його встигли придбати 1 855 українців. На другому місці за популярністю виявилася модель BMW i3 – 79 продажів. Третій рядок займає Tesla Model S з показником у 56 продажів. У п’ятірку найпопулярніших потрапили електричний Ford Focus (54 продажі) і Fiat 500 (30 продажів).

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version