Site icon AutoKyiv

Кавова гуща як паливо для транспорту

Знамениті лондонські автобуси частково переходять на новий вид біопалива, виготовленого з кавової гущі, яка залишається після заварювання меленої кави.

Починаючи з 20 листопада поточного року, транспортне управління Лондона, переведе частину міських автобусів на біодизельне паливо, виготовлене із залишків від кави, повідомляє BBC. Компанія Biobean розробила паливо, що складається з масла, отриманого з використаних кавових зерен.

Кавові відходи переробляються промисловим способом, їх можна використовувати для заправки автотранспорту та опалення будівель.

За даними компанії, лондонці щорічно генерують 200 тис. тонн кавових відходів. При цьому кожна тонна кавових відходів дозволить знизити викид вуглекислого газу в атмосферу на 6,8 тонни.

Зазначимо, що для того, щоб забезпечити паливом один лондонський автобус, жителям столиці необхідно випивати 2,55 млн. чашок кави(!)  у рік.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version