Site icon AutoKyiv

Водіям, увага: змінено Правила дорожнього руху

Уже досить довгий час ведуться розмови про зміну правил дорожнього руху, проте ніяких дій не робилося. На своєму останньому засіданні Уряд зайнявся цим питанням і своєю Постановою №860 вніс зміни у Правила дорожнього руху.

Документ привів Правила у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статті 41 Закону України» Про дорожній рух «щодо пріоритетності транспортних засобів, що рухаються по колу».

Так, Постановою врегульовано питання надання переваг в русі транспортним засобам, які рухаються на перехресті, де організовано круговий рух.

Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху, а в разі повороту праворуч слід рухатися ближче до правого краю проїзної частини.

Що стосується виїзду з перехрестя, де організовано круговий рух, то він може здійснюватися з будь-смуги, якщо напрямок руху не визначено дорожніми знаками чи розміткою і це не створить перешкод транспортним засобам, які рухаються в попутному напрямку праворуч.

Перевага в русі на нерегульованих перехрестях, де організовано круговий рух і які позначені дорожнім знаком 4.10, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version