Site icon AutoKyiv

Славомир Новак: «Укравтодор» у 2018 році віддасть 6 млрд. грн. боргу, а на ремонт доріг залишиться 14 млрд. грн.»

“Укравтодор” у наступному році отримає 60% коштів, що виділяються на дорожню галузь, але не всі вони будуть спрямовані на ремонт і будівництво доріг.

Про це в інтерв’ю ЦТС розповів в.о. глави “Укравтодору” Славомир Новак.

«Згідно з пропозиціями Мінфіну, дорожня галузь в наступному році повинна отримати 32,6 млрд грн., З яких 60% отримає «Укравтодор», 35% – місцева влада, 5% – піде на безпеку руху. Завдяки рішенню Кабміну, ми також отримаємо 4 млрд. грн. на дорогу GO Highway Львів-Умань-Одеса-Миколаїв-Херсон і 2 млрд. грн. на Харків-Довжанський.

Разом із тим, в 2018 р нам потрібно погасити 6 млрд. грн. заборгованості, 5 млрд. грн. піде на утримання доріг. У нас залишається 14 млрд. грн. на наступний рік – це вже більше, ніж в поточному році…», – повідомив Славомир Новак.

Він також зазначив, що на місцеві дороги, з урахуванням нинішнього стану, піде 11 млрд. грн., що, за його словами, майже в десять разів більше, ніж в 2017 році.

Нагадаємо, що 6 листопада віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон заявляв, що Кабмін виділить понад 40 млрд. грн. на ремонт доріг у 2018 році. Він також заявив, що в цьому році уряд направив на ремонт і реконструкцію доріг 26 млрд грн.

Нагадаємо, що в кінці минулого року анонсувалося фінансування ремонту доріг у 2017 році на рівні 35 млрд. грн.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version