Site icon AutoKyiv

Найнеймовірніші паркінги світу

У німецькому місті Вольфсбург відкрився кілька років тому індустріальний парк під назвою Volkswagen Autostadt, який є цілим містом з офісом, музеєм і виробничим простором. Але його найвідомішими об’єктами є два колишніх силосу, які тепер оснащені багаторівневим паркуванням – повідомляє AutoHUB.

Кожна із цих веж висотою 48 метрів (16 поверхів).

При цьому автомобілі добираються до верхніх поверхів вежі, не по круговій рампі, а на спеціальних ліфтах. Ці ліфти можуть доставляти авто і туристів, які щодня штурмують індустріальний парк Autostadt.

1111 Lincoln Road – парковка в Майамі

Місто Майамі у Флориді має одну з найбільш незвичайних у світі парковок. Це, здавалося б, технічний будинок – шедевр сучасної архітектури, спроектований знаменитою студією Herzog&de Meuron. Вартість побудови комплексу складає близько  70 мільйонів доларів США.

Багаторівневий комплекс – 1111 Lincoln Road в Майамі-Біч, створений для того, щоб стати гаванню для автомобілістів, які прийшли відпочити на всесвітньо відомі пляжі.

На верхньому поверсі стоянки 1111 Lincoln Road є навіть чотири розкішні апартаменти.

Santa Monica Civic Center Parking Structure – найяскравіша і найбарвистіша в світі автостоянка.

Паркінг комплексу Santa Monica Civic Center Parking Structure – це не тільки одна з найяскравіших будівель в американському місті Санта-Моніка, але, безсумнівно, найбарвистіший гараж на планеті!

Зовні будівля більше схожа на торговий центр. Фасад прикрашений кольоровою скляною парковкою, яка в нічний час освітлена яскравими вогнями, надаючи конструкції неймовірно гарний зовнішній вигляд.

Parkhaus Engelenschanze – скляна парковка в Мюнстері

Parkhaus Engelenschanze – це ще одна будівля, дивлячись на яку, непідготовлені люди навряд чи можуть здогадуватися, яку роль вона виконує. Це семиповерхова будівля більше схожа на сучасний офіс або торговий центр, але, звичайно, не на парковку.

Parkhaus Engelenschanze розрахований на триста шістдесят місць для автомобілів. І всередині цієї будівлі знаходиться не просто безлика багаторівнева парковка, а невеликий зимовий сад з живими деревами, де можуть ходити автомобілісти, щоб відпочити від суєти великого міста.

 

Місце для паркування Charles Street

Ця цікава стоянка для автомобілів розташована в Шеффілді (Англія). Фасад будівлі складається з хаотично розміщених кутових панелей, завдяки чому в зал входить велика кількість сонячного світла.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version