Site icon AutoKyiv

У Верховній Раді зареєстровано закон про збільшення штрафів

Відповідний документ за №7286 вже опублікували на сайті парламенту.

Таким чином, за рух на швидкості, що перевищує максимально допустиму більш ніж на 50 км/год, пропонується штраф не 510 гривень, як було раніше, а… 3 400 гривень – повідомляється на UAInfo.

Якщо водій спричинив ДТП і залишив місце пригоди, його штраф збільшиться з 255 до 3 400 гривень. Альтернативою такому покаранню пропонується позбавлення права водіння на… 6 місяців.

За водіння без водійського посвідчення пропонують збільшити штраф з 510 до 10 200 гривень. Якщо людина протягом року вчинить це порушення ще раз, з неї вже стягнуть 40 800 гривень.

Крім того, за скоєння у стані алкогольного сп’яніння ДТП, яке спричинило смерть особи або заподіяли тяжке тілесне ушкодження – уряд пропонує карати позбавленням волі на строк від 4 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Якщо така аварія спричинила загибель кількох осіб – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Проте експерти в успіх такої новації не вірять. Говорять: водії як порушували ПДР, так і далі продовжуватимуть це робити.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version