Site icon AutoKyiv

Чи отримають подарунок власники авто на єврономерах від народних обранців до Нового року?

На розгляд Верховної Ради Кабміном внесено законопроект №7286 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху». У ньому Уряд пропонує легалізувати в Україні авто на єврономерах – повідомляє hyser.com

Так, в тексті законопроекту говориться, що всі власники авто на так званих «євробляхах» будуть зобов’язані пройти держреєстрацію протягом 10 робочих днів після перетину українського кордону. Вимога стосуватиметься всіх машин, які ввозяться на територію країни на термін більше 90 днів.

Проект закону передбачає, що після реєстрації в Україні власники автомобіля збережуть його номерний знак і країну реєстрації.

А от скільки доведеться заплатити за реєстрацію автомобіля на єврономерах – зборів і мит, в документі, на жаль, не йдеться.

Якщо у ВР підтримають законопроект, то Кабмін протягом трьох місяців зобов’язаний буде розробити правила реєстрації автомобілів на єврономерах. Проте, на сьогодні даний проект закону ще не був внесений до порядку денного парламенту.

 

 

 

 

Експерти ж наголошують, що норму про реєстрацію авто на євробляхах не випадково внесли в законопроект про безпеку руху. Багато власників машин на єврономерах користуються тим, що довести їх причетність до ДТП вкрай складно, якщо їм вдається вчасно сховатися з місця події.

Зазначимо, що у Верховній Раді багато депутатів скептично ставляться до масового ввезення автомобілів з європейською реєстрацією. Тому питання про те, чи отримає ініціатива Кабміну підтримку нардепів – відкрите.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version