Site icon AutoKyiv

«Благунчики» з ОККО закликають пристебнути паски безпеки

У мережі АЗК «ОККО» стартував черговий етап соціального проекту «Благаю, живи! Безпека на дорозі»*, який компанія започаткувала ще у 2014 році. Від самого початку проекту через головного героя «Благунчика» компанія спонукала громадян дотримуватися правил дорожнього руху, візуалізувати себе в темну добу. Мета ж цьогорічного етапу – закцентувати увагу водіїв по всій країні на необхідності постійного використання пасків безпеки та дитячих автокрісел.

У 70% випадків аварій паски безпеки рятують життя учасникам ДТП. Водночас, менше ніж 15% водіїв в Україні регулярно використовують паски безпеки. Це одна з причин того, що  смертність під час ДТП  в Україні досі є у 3-4 рази вищою, ніж у більшості держав Європи.

Починаючи з листопада, мережа «ОККО» спільно з громадською організацією «Traffic Challenge» планує провести серію тренінгів у 10 областях України, де розкажуть, як краще підібрати автокрісло для малюка, надійно і правильно його закріпити, максимально уникнути ризиків для життя і здоров’я та як надавати першу допомогу в разі ДТП. Перший тренінг уже відбувся 12 листопада у Києві. Наступні такі заходи буде проведено у Дніпрі, Харкові, Івано-Франківську та Хмельницькому. До участі у тренінгах запрошуються водії-батьки,  волонтери, педагоги, соціальні працівники, медики, представники працівники поліції, автошкіл, медіа.

«Щоденно АЗК «ОККО» обслуговують сотні тисяч водіїв. І як соціально відповідальна компанія ми вбачаємо потребу підвищувати культуру водіння і рівень безпеки на дорогах,каже віце-президент мережі АЗК «ОККО» Дмитро Рассказов. – Оскільки три з чотирьох причин ДТП – поведінкові, ми щиро віримо, що разом з «Благунчиками» зможемо зменшити травматизм на дорогах. Ми прагнемо переконати водіїв, що дуже часто навіть прості речі допомагають врятувати людське життя».

Окрім тренінгів для відповідальних батьків у рамках проекту «Благаю, пристебнись!» мережа «ОККО» протягом півроку проведе ряд інших мотивуючих інформаційних заходів. Головна мета яких – вибудувати безумовне розуміння елементарних правил безпеки на автошляхах: «Сів у авто – пристебни пасок», «Подорожуєш з дитиною – використовуй  автокрісло». Серед таких заходів в тому числі буде нестандартна акція, направлена на зменшення випадків використання «заглушок», та проведення активацій, під час яких клієнти мережі зможуть безкоштовно отримати дитячі автокрісла.

 

 

***

Довідка:

 

*Проект «Благаю, живи» мережа «ОККО» розпочала ще в 2014 році спільно з ЄБРР. За роки системної роботи було проведено круглі столи з питань безпеки, видано безкоштовні навчальні посібники для школярів, проведено для них серію занять з безпеки руху, а для вчителів підготовлено методичні посібники для подальшого навчання учнів.  Окрім цього школярам було роздано тисячі світловидбивальних елементів, надано такі комплекти працівникам компанії та забезпечено їх продаж на АЗК на спеціальних «поличках безпеки».  Компанією було забезпечено розміщення інформаційних плакатів біля сільрад, фермерських господарств, у школах та на АЗК, а також проведено низку активацій у соціальних мережах на тему безпечних доріг, у які було залучено більше 200 тисяч інтернет-користувачів.

 

Мережа АЗК «ОККО» («Концерн Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group та є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, що налічує понад 400 автозаправних комплексів. У структурі компанії діє й найбільша в Україні мережа закладів харчування в дорозі, в тому числі 41 ресторан, які працюють під брендами A la minute, Pasta Mia та Meiwei. Підрозділи «Концерну Галнафтогаз» займаються також реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим та малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального, зберігання і транспортування нафтопродуктів. У мережі «ОККО» діє 10 нафтобаз і 16 стаціонарних та мобільних лабораторій контролю якості нафтопродуктів. На 7 київських АЗК та ще 5 локаціях за межами автозаправних комплексів працюють пункти прийому власної мережі хімчисток Bolla.

 

 

Exit mobile version