Site icon AutoKyiv

До 2020 року у Європі заплановано побудувати мережу з 10 тис. електрозаправних станцій

Обіцянка втілити це в реальність цей досить амбітний проект належить найбільшій німецькій енергетичній компанії E.On – повідомляється на сайті ABCnews.

Із подробиць: швидкісні електрозаправки розташуються на території 7 країн і допоможуть створити першу “електричну трасу” в ЄС. Система дозволить європейцям здійснювати міжнародні поїздки на електромобілях без ризику посадити акумулятор.

Електрозаправки будуть мати потужність 150 кВт, а з часом цей показник виросте до 350 кВт. З їх допомогою електромобіль з запасом ходу 400 км можна буде зарядити повністю всього за півгодини.

Мережа заправок стане частиною нової програми Freedom is Electric. Першим етапом проекту стане “електрична траса” – мережа з 180 електрозаправних станцій, які з’єднають 7 країн Європи, від Норвегії до Італії. Перші заправки з’являться в Данії і Німеччині у першій половині 2018 року.

Усього компанія планує побудувати швидкісні станції підзарядки на кожних 180 км трас, що з’єднують країни ЄС. Таке розташування допоможе європейцям здійснювати міжнародні поїздки на електрокарах без ризику посадити акумулятор.

На кожній станції буде встановлено по 2-6 систем підзарядки. Повна зарядка акумулятора займе від 20 до 30 хвилин в залежності від моделі автомобіля.

Головним партнером E.On стане оператор електрозаправних станцій Clever. Одним з інвесторів виступить Євросоюз – він виділить на проект 10 млн. євро в період між 2017 і 2020 роками.

Ми повинні підготуватися до масового впровадження електромобілів. Потрібно побудувати інфраструктуру і перестати турбуватися через обмежений запасу ходу. Поки нам не вистачає мережі заправок, що з’єднує міста і країни“, – розповів глава Clever Каспер Кіркетерп-Моллер.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version