Site icon AutoKyiv

Нардепи пропонують привілеювати водіїв електрокарів

Так,17 жовтня народними обранцями було зареєстровано законопроект №7156-2, в якому пропонують звільнити водіїв електромобілів від оплати парковки до 2025 року. Також законопроектом пропонується дозволити водіям електрокарів і гібридів їздити по смузі руху громадського транспорту і скасувати ПДВ і акциз на розмитнення транспорту з виключно електричним двигуном.

Законопроектом пропонується зобов’язати місцеві влади облаштувати на майданчиках для паркування місця для оплачуваної зарядки електрокарів таким чином, щоб їх було не менше 5% від загального числа місць для паркування.

Також проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення умов для поширення і популяризації електромобілів в Україні» пропонує тимчасово скасувати акцизний збір і податок на додану вартість при ввезенні в Україну транспортних засобів виключно з електродвигунами. Це правило пропонують ввести до 31 грудня 2022 року. Крім того, до 2022 року пропонується скасувати ПДВ для послуг з перевезення пасажирів на електротаксі і надання в оренду пасажирського електротранспорту.

Експерти прогнозують, що скасування оподаткування вже до 2025 року збільшить частку електромобілів на українському ринку до 10%, а споживання електроенергії, яка є національним продуктом, замість бензину дозволить залишати в українській економіці додаткові кошти.

«Прийняття даного законопроекту буде сприяти зниженню енергетичної залежності від іноземних держав, зниження рівня екологічного забруднення повітря, впровадження сучасних безпечних і ефективних технологій в системі автомобільного транспорту. Крім того, створивши новий ринок, держава дасть можливість розвиватися службам таксі, кур’єрським службам, службам доставки їжі, сервісним центрам тощо. Це призведе до збільшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів », – говориться в законопроекті №7156-2, повідомляє інтернет-журнал AIN.UA.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події

Exit mobile version