Site icon AutoKyiv

На в’їзді на Труханів острів буде встановлено боларди

На в’їзді на Труханів острів планують встановити боларди (автоматичні пристрої, призначені для обмеження в’їзду транспортних засобів), синхронізовані зі світлофором. Про це перебуваючи із робочим візитом у місті-побратимі Києва Тулузі заявив очільник столиці Віталій Кличко.

«Я тут побачив на вулицях в історичному місті боларди, синхронізовані зі світлофором. Дуже ефективно і надійно організоване обмеження в’їзду автотранспорту, – сказав Віталій Кличко. – Я відзняв ці технологічні боларди, відправив фото і відео нашим фахівцям і дав завдання, що в Києві мають бути встановлені подібні. Першим місцем, де ми обладнаємо такі боларди, буде в’їзд на Труханів острів», – зазначив Віталій Кличко, повідомляють на Інтернет-порталі КМДА.

У Тулузі мер Києва відвідав Центр управління дорожнім рухом міста, де ознайомився з системою організації руху транспорту, системою паркування та велосипедною інфраструктурою Тулузи.

«У співпраці з Тулузою нам цікавий досвід системи управління громадським транспортом, яка вважається однією з найкращих у Європі. Особливо цікава система планування і функціонування автобусного руху. Київ закупив 100 нових автобусів, ми оновлюємо рухомий склад громадського транспорту. І удосконалення управління його роботою – для нас важливе, – зауважив Віталій Кличко. – Також цікавий досвід будівництва метро. До речі, я спускався в тулузьке метро. Воно у них технологічне і безпечне. Доступ до колій повністю закритий. Управління рухом – автоматичне, тобто водіїв у потягах немає», – розповів мер Києва.

Ознайомився Віталій Кличко і з особливостями оновлення міського освітлення. В історичній частині Тулузи освітлення обладнане таким чином, що «розумні» ліхтарі регулюють яскравість світла в залежності від часу доби і руху людей на вулиці.

Також у Тулузі Віталій Кличко відвідає завод Airbus, який збирає літак А380, та здійснить візит на завод із очищення води, на якому також буде презентовано біогаз-проект.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version