Site icon AutoKyiv

Автомобілі повинні платити за в’їзд до центру Києва…

Принаймні так пропонує зробити, для водіїв автомобілів старше 11 років, колумніст і блогер Сергій Дідковський, про що й написав на власній сторінці в Фейсбук.

«Якщо ти в’їжджаєш в центр Лондона на автомобілі до 2006 року випуску, то тобі потрібно заплатити майже 746 гривень в день. Середній місячний дохід в Лондоні становить 2 898 фунта – це майже 101 000 гривен. В Київській області (офіційно, а не за фактом) – 7 645. Це майже в 13 разів менше, ніж в Лондоні (але і ціни у нас істотно нижче). Грубо і тупо ділимо 746 гривень на 13, і отримуємо 57,38 гривень, які можуть платити власники старих авто за в’їзд у центр Києва. Таким чином, можна зрівняти власників авто на українських і європейських номерах, випущених до 2006 року. Всі повинні платити за в’їзд у центр Києва невеликі 57,38 гривень щодня. Є й поправки.

Метрополітен в Лондоні – зручний і розгалужений космос, в Києві – поки ні. Багато масивів (особливо великі Троєщина, Виноградар, Солом’янка, Борщагівка) без метро. У центрі Лондона дихати легше, тому що Лондон – це місто-парк, а не Київ. Вже і на жаль».

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version