Site icon AutoKyiv

Жорсткі покарання для водіїв – реакція уряду на трагедію у Харкові

“Сьогодні у нас чергове обговорення спільно з МВС, МОЗ, Міносвіти, народними депутатами заходів зі зниження до 0 смертності на українських автошляхах. Протягом тижня вони будуть узгоджені і розпочнуться з 1 січня 2018 року“, – написав у Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян. Міністерство й далі наполягає на обмеженні швидкості руху транспорту у містах до 50 км/год, запровадженні “драконівських штрафів” за перевищення швидкісного режиму, непристебнутий пасок безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей, використання мобільного без засобів hands-free.

На нові заходи, окрім фінансування з дорожнього фонду України, передбачено близько 500 мільйонів гривень з коштів секторальної підтримки ЄС. Вони підуть на обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні.

Ці слова – наслідок вчорашньої кривавої ДТП у Харкові. Нагадаємо, автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

Наразі водій автомобіля “Lexus” 20-річна жінка затримана у порядку ст. 208 КПК України. Готується клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  Слідчі дії тривають. Встановлюються всі обставини пригоди. Призначено експертизи.
Крім того, вилучено записи з відеокамер. На даний час їх досліджують слідчі та експерти.
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version