Site icon AutoKyiv

ТОП-10 найбільш продаваних авто в Києві

За інформацією autoconsulting.com.ua, за 9 місяців з початку року третина від всіх проданих в Україні автомобілів продається в Києві. І при всьому цьому, в Києві мало не найвища частка продажів автомобілів преміум-класу – 17%, тоді як в цілому по країні вона становить 15%. Проте, спостерігається тенденція зменшення частки Premium, яка рік тому перевищувала 20%.

Провідні позиції з продажу нових автомобілів як в Києві, так і в Україні в цілому, займають дилери Toyota (№1 і 10,8% ринку в Києві) і Renault (№2 і 10% ринку в Києві). А ось третя сходинка по продажах у столиці за дилерами Skoda, тоді як по Україні у чеського бренду 5-е місце, вони змогли обійти VW і Kia, у яких 4-я і 5-я позиції відповідно. Також вищі позиції зайняв Ford – 6-е місце в Києві проти 8-го по Україні.

Практично кожен другий автомобіль Skoda проданий в Києві (46% від всеукраїнських продажів), тоді як, наприклад, у Kia на Київ припадає лише кожен 4-й проданий автомобіль.

У ТОП-10 брендів-лідерів продажів в столиці входять два преміальних бренду – BMW (№9 як в Києві, так і в Україні) і Mercedes-Benz, який «зачепився» за 10-й рядок (при №11 в Україні).

Найбільш продаваним автомобілем в Києві за підсумками 9 місяців 2017 року стало Renault Logan, тоді як лідером продажів в Україні вже другий рік поспіль стає Kia Sportage. У столиці корейський кросовер займає 3-ю сходинку в рейтингу продажів. №2 з продажу в Києві стала Skoda Octavia.

Всього ж в ТОП-10 найбільш продаваних автомобілів в Києві увійшли 3 моделі Skoda (Octavia, Rapid, Fabia, при чому 80% всіх Skoda Fabia продаються саме в Києві), по дві моделі Renault (Logan і Duster) і Toyota (RAV4 і Corolla ).

Найпопулярнішою моделлю преміум-класу в Києві став SUV Mercedes-Benz GLE-Class, який і серед усіх кросоверів у Києві входить в ТОПову десятку.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version