Site icon AutoKyiv

Повільно їдеш… отримай штраф

Так у Неваді (штат США) заборонили занадто повільну їзду. У штаті з’явився штраф за рух в крайньому лівому ряду зі швидкістю, набагато меншою максимально дозволеної. Повільні водії, котрі займають швидкісний ряд, заважають іншим автомобілям і провокують випадки з’ясування відносин на дорогах. Крім того, це ускладнює рух і може привести до пробок.

Проте, яке допустиме відхилення від обмеження швидкості і чи передбачено воно взагалі, не уточнюється. Відомо, що нове правило зобов’язує водіїв рухатися в лівій смузі хоча б відповідно до дозволеної швидкості.

За повільний рух у швидкісному ряду в Неваді вже оштрафували кількох людей. Перше порушення обходиться водіям у 50$, за повторне передбачений штраф в двократному розмірі. У разі третього порушення штраф складе 250$.

Як ми раніше повідомляли, в Україні хочуть ввести вимогу щодо зменшення швидкості автомобілів до 50 км/год. перед наземними пішохідними переходами. За висновком міжнародних експертів, пішохід, збитий автомобілем на швидкості 60 км/год. має шанс вижити лише у 30% випадків, а на швидкості 50 км/год. шанс вижити збільшується вдвічі – до 60%.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version