Site icon AutoKyiv

Затримано злочинне угрупування із посвідками… «Української служби порятунку»

На Харківщині співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією за процесуальним керівництвом прокуратури затримали учасників міжрегіонального злочинного угруповання, які погрозами та насильством «віджимали» майно громадян і співпрацювали зі спецслужбами Росії.

Правоохоронці із залученням спецпідрозділу «Корд» затримали п’ятьох членів угруповання за місцями їх проживання у Харкові.

     

Члени угрупування мали при собі посвідки членів громадської організації «Українська служба порятунку» (детальніше про діяльність ГО можна дізнатися за посиланням https://police911.org/organisation). Крім того, під час час обшуків у зловмисників співробітники спецслужби вилучили вогнепальну зброю, наркотичні засоби, боєприпаси, низку боргових розписок, документи на майно та підприємства, якими злочинці заволоділи протиправним шляхом, було знайдено також літературу російської партії ЛДПР і т.ін.

Співробітники спецслужби встановили їхню причетність до декількох фактів викрадання мешканців регіону для вимагання грошей або переоформлення майна. За інформацією СБУ, дії угруповання координувалися спецслужбами РФ для дестабілізації обстановки на території регіону.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим членам угруповання підозри у скоєнні злочинів, передбачених ст. 146 (викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Служба безпеки України перевіряє можливу причетність членів угруповання до скоєння інших злочинів.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version