Site icon AutoKyiv

В Україні пройшло перше змагання на швидкісну заміну колеса

У Києві вперше відбулося міжнародне змагання Tyre Challenge – конкурс на швидкісну заміну колеса, який вже другий рік об’єднує автолюбителів Німеччини, Австрії, Угорщини, Румунії, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Польщі та Словенії.

Учасники змагання повинні були по черзі максимально швидко замінити колесо на автомобілі. Організатори змоделювали ситуацію, в яку може потрапити будь-який автомобіліст, пробивши на дорозі колесо. Обов’язковою умовою конкурсу були міцно закручені болти, щоб машина могла безпечно їхати.

Змагання проходило в два тури. Перший з них дозволив виявити трьох учасників з найкращим результатом. У фіналі переможцем став Максим Кищенко, який замінив колесо за 1 хв 46 сек. Його найближчі конкуренти показали результати за 1 хв. 57 сек. і 2 хв. 04 сек.

«Міняти колеса мене ще в дитинстві навчив батько. Перед змаганнями тренувався, не перевіряючи час, а вже в ході конкурсу просто рахував про себе секунди. Найважче – зривати колесо зі шпильок», – поділився враженнями Максим Кищенко. Переможець отримав сертифікат на комплект нових шин для свого Daewoo.

Українці показали четвертий результат серед європейських країн, поступившись Сербії – 1 хв., Румунії – 1 хв. 13 сек. і Хорватії – 1 хв. 33 сек. П’ятірку лідерів замикає Словенія з результатом 2 хв. 12 сек.

«Мета змагання – поширення знань про безпечне водіння, правильний вибір гуми та її своєчасну заміну, – розповів організатор акції В’ячеслав Лях, регіональний менеджер компанії Delticom в Україні. – Така ситуація може трапитися з кожним на дорозі, будь-хто може пробити колесо, і потрібно вміти його швидко замінити».

Серед учасників конкурсу була і дівчина – Анастасія Горащенко. Вона прийшла підтримати свого чоловіка Олексія, але не втрималася і спробувала позмагатися нарівні з чоловіками. Настя замінила колесо за 6 хв. 9 с., випередивши кількох чоловіків-учасників.

Додаткова інформація: Аліна Безкровна, 066 292-15-35, 068 67-66-505, alina.bezkrovna@gmail.com.

Exit mobile version