Site icon AutoKyiv

Чи була диверсія на ринку зрідженого газу – з’ясовує АМКУ

У зв’язку із різким стрибком вартості зрідженого газу, ще 4 вересня, Антимонопольним комітетом було розпочато розгляд справи про можливі антиконкурентні дії на ринку зрідженого газу.

«З метою всебічного і об’єктивного розгляду справи органами Антимонопольного комітету України 8 вересня 2017 року був проведений ряд позапланових перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють імпорт, оптово-роздрібний продаж і зберігання зрідженого газу…», – йдеться у повідомленні АМКУ.

Як ми вже неодноразово повідомляли, у другій половині серпня відзначався різкий ріст цін на автогаз у мережах АЗС. Станом на 28 серпня, ціни досягли значень 16,49-16,99 грн. за літр і стабілізувалися в наступні дні. У відповідь на це, прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав зростання цін на зріджений газ у мережах АЗС диверсією і доручив Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, АМКУ, Фіскальній службі та іншим профільним органам розробити можливі рішення цієї проблеми, і до 15 вересня «отримати іншу цінову картину». Президент Петро Порошенко заявив, що ціни на автогаз повинні піти на істотне зниження у другій половині вересня. 31 серпня в АМКУ повідомили про намір провести перевірку компаній-трейдерів скрапленим газом.

Станом на сьогоднішній день, перевірки проводяться, проте про їх результати говорити поки-що зарано.

Exit mobile version