Site icon AutoKyiv

В’їзд у столицю буде платним?

Принаймні так пропонує зробити автор петиції, яка з’явилася на сайті Київської ради. У петиції пропозиція – організувати платний в’їзд до Києва на особистих автомобілях у ранкові години пік (07:00-10:00).

На виручені кошти автор петиції пропонує збільшити (поліпшити) кількість і якість рухомого складу громадського транспорту.

– Існує необхідно обмежити трафік і кількість автомобілів у  Києві. Це пов’язано в першу чергу з надмірною завантаженістю доріг в години пік, особливо на під’їздах до міста. Наприклад, щодня на під’їзд до Києва з боку Житомира пробка довжиною 10 кілометрів. Усі ці автомобілі сильно ускладнюють рух як самим киянам, так і жителям передмість протягом всього дня, – пишеться у петиції.

Середня заповнюваність особистого автомобіля складає 1,5 людини на одне авто, а середня заповнюваність автобуса в 10-25 разів більше (в залежності від класу автобуса).

– При цьому автобус займає площу дорожнього полотна в рази менше автомобіля при перерахунку на людину. Споживання палива та викиди відпрацьованих газів також у рази менше. Таким чином, використання особистого автомобіля у великому місті не раціонально і порушує права інших людей. Пасажири громадського транспорту не повинні страждати і втрачати час із-за автомобілів. У перспективі слід організувати платний в’їзд і в центр Києва (наприклад, як в Лондоні). Подібні обмеження не повинні стосуватися будь-яких видів комерційного транспорту, – пропонує автор.

Exit mobile version