Site icon AutoKyiv

Як у Польщі вирішують проблеми паркування

Міністерство розвитку Польщі повідомляє про нововведення в системі паркування та вартість паркомісця, що відтепер буде залежати від мінімальної зарплати.

Створено схему відсоткових лімітів за першу годину паркування, оплата якої не може переходити межу в 0,15% від мінімальної зарплати громадян Польщі (наразі ця сума – 3 злотих і мова йде про периферійні зони міст).

У центрах міст оплата паркування не може перевищувати 0,45% від мін. заробітної плати (9 злотих).

Ліміт штрафів теж разюче змінився: він у 4 рази вищий за той, що діє наразі. Відтепер штраф за неоплачене паркомісце не може перевищувати 10% від мінімальної зарплати.

Нововведення не торкнуться визначення оплати наступних (після 1-ої) годин паркування.

Окрім вищезгаданих, система паркінгу Польщі зазнає ще деяких змін. Остання версія проекту передбачає можливість виокремлення органами самоврядування міст з населенням більше ніж 100 тисяч так званої центральної зони платного паркування. Вартість паркінгу в цих зонах буде визначатися місцево.

У Міністерстві вважають, що таке рішення є дуже вдалим, адже через високу плату більшість будуть оминати центри міст, унаслідок чого, рух у центральних зонах буде вільним.

Також, це нагода впорядкувати простір, побудувавши багаторівневі паркінги, та поштовх до розвитку громадського транспорту.

Exit mobile version