Site icon AutoKyiv

АВТОГАЗ ТАКИ ЗДЕШЕВШАВ

У середньому в Україні зріджений газ тепер коштує 15,73 гривень за літр – Про це повідомили фахівці консалтингової групи А-95, яка здійснює ціновий моніторинг ринку.

У мережах автозаправок широко представлених на українському ринку автогаз подешевшав на 30-46 коп./л, тоді як деякі мережі, навпаки, підвищують вартість ЗВГ на 60 коп./л.

Нагадаємо, що із середини серпня в Україні вартість газу для автомобілів встановила абсолютний рекорд за всю історію. Зріджений газ на заправках зріс у ціні в півтора рази, а оптові ціни – вдвічі (перегнали навіть ціни Європейського Союзу).

29 серпня прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам і відомствам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу та вжити заходів щодо зниження вартості палива. Антимонопольний комітет почав розслідування.
Президент Петро Порошенко пообіцяв, що ціни на зріджений газ знизяться в другій половині вересня. При цьому коригувати їх почали вже з 31 серпня.

Учасники ринку і експерти вважають, що ціна на скраплений газ пройшла пікові значення, стабілізація ринку з подальшим відкотом цін очікується в кінці вересня – початку жовтня.

 

 

Exit mobile version