Site icon AutoKyiv

10 схем автокрадіїв: як не потрапити на гачок?

Публікуємо для Вас ТОП-10 схем викрадачів авто: будьте пильними!

  1. Викрадення із запуском систем безключового доступу

Навіть бюджетні автомобілі вже оснащені системою безключового доступу. В такому випадку злодії користуються так званою «вудочкою» або «довгою рукою», що є підсилювачем сигналу від картки-ключа, який знаходиться у водія. Цього року ADAC перевірили 24 новомодні автівки на безпеку. Так от, «умільці» змогли викрасти абсолютно усі автомобілі.

  1. Викрадення за допомогою автосервісу

Часто виходить так, що ключ чи брелок сигналізації цілком легально потрапляє до рук шахрая. Якщо він, наприклад, дилер або ж представник автосервісу. Тож єдина слушна порада для водіїв – проводити ревізію після сервісу чи навіть автомийки. Бо махінацій, на які здатні зловмисники, безліч.

  1. Викрадення за допомогою… евакуатора

Для цього зловмисникам навіть не обов’язково мати власний транспорт, адже достатньо домовитися з непорядним працівником служби, пообіцявши добре віддячити. Роботу такого злодія полегшує те, що не всяка сигналізація спрацьовує в момент евакуації авто.

  1. Викрадення насильницьким способом

Найбільш грубий спосіб – це забрати ключі у власника авто силою. А часом, працюючи в тандемі з кишеньковими злодіями, такі шахраї викрадають авто прямо з вуличної парковки. Отже, наука для водіїв: тримайте ключі від автівки у захищеному місці!

  1. Викрадення-провокація

Така афера потребує від злодія винахідливості та акторської майстерності. Наприклад, зловмисники розігрують ДТП. Домогтися злодії хочуть одного – аби водій вибіг із-за керма на емоціях. А ключ лишається у замку запалювання…

  1. Викрадення за допомогою виманювання водія з автівки

Щось схоже на попередній метод, але менш драматичний. Зловмисник, наприклад, приклеює папірець на заднє скло, яке, звісно ж, заважає огляду. Або лишає пластикову бутилку всередині колісної арки. Способів багато, утім жоден не спрацює, якщо водій буде обачним і захопить із собою ключі.

  1. Старий фокус

Загальновідомий факт – викрадають частіш за все бюджетні авто, здають на металолом, продають на деталі тощо. Саме такі машини викрадати найлегше: розбив вікно, вимкнув «сигналку» під капотом, скрутив необхідні проводи. А на чорних ринках продають навіть спеціальні інструменти для таких справ. Тож, шановні водії, встановлюйте осучаснені охоронні системи.

  1. Викрадення під час продажу авто

Схеми найрізноманітніші, але грають зловмисники на тому, що людина, з бажанням швидше «сплавити» своє авто, віддає його не так, як би хотілося – пускаючи за кермо злодія. Не слід поспішати, як би Вас не підганяли чи відволікали.

  1. Викрадення зі зламуванням електронних систем

Обійти імобілайзер для «умільців» – як два пальці об асфальт. Ба більше: на чорному ринку продають спеціальні засоби, щоб завести авто. Досвічений автошахрай може справитися з подібним завданням за кілька хвилин. Способи захисту різноманітні: замикання капоту, блокування радіоканалу чи блока управління тощо.

  1. Викрадення за допомогою кодграббера

Тут все просто: спеціальний прилад перехоплює радіосигнал при активації охоронної системи авто, а потім відтворює його, коли водія вже немає в полі зору. Більш наворочені екземпляри зчитують навіть додаткові комплекси захисту.

Як бачите, діючих схем у зловмисників чимало, але все ж дотримання загальних правил збільшують ймовірність того, що Ваше авто буде в безпеці:

Нехай щастить!

Exit mobile version