Site icon AutoKyiv

Ціни на автогаз знову підскочили

«Укргазвидобування» підвищує ціни на топливо. Про це повідомив Леонід Косянчук, який є експертом ринку нафтопродукції. Також пан Косянчук назвав причину такого явища – дефіцит скрапленого газу.

UPECO зазначають, що ціни на автомобільний газ виросли на 10-40 коп./л за минулі вихідні. Така тенденція спостерігається по всій Україні, адже АЗС підвищили ціни на автогаз від 10 коп. до 1 грн. А середня вартість такого газу досягла відмітки 11 грн. 34 коп./л.

«Не знаю штучно створено дефіцит газу чи ситуативно, але він є. І не пасуть задніх «Укргазвидобування», які також, враховуючи ажіотаж, підвищують свої ціни. Стосовно перспектив, якщо ми вже сьогодні маємо середню ціну 21 580 грн за тонну, враховуючи питому вагу цього газу, то на вході вартість становить 11 грн. 40 коп./л без врахування транспортування, зберігання та операційних витрат. Якщо середня ціна по Україні за газ – 11 грн. 36 коп./л, то найближчим часом ціна 12 гривень та 12,50 грн./л не буде видаватися захмарною», – розповідав Леонід Косянчук в ефірі «Голосу столиці».

Exit mobile version