Site icon AutoKyiv

7 ЛИСТОПАДА НАБУВАЄ ЧИННОСТІ НОВИЙ ВИД АДМІНІСТРАТИВНОГО СТЯГНЕННЯ – ШТРАФНІ БАЛИ

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Департаменту юридичного забезпечення МВС УкраїниВолодимир Жиденко.

Заступник начальника ДЮЗ МВС України зазначив, що Законом “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” запроваджується новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали.

– Кожному громадянину, який має право керування транспортним засобом, щороку нараховуватиметься 150 балів. У разі вчинення правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого в автоматичному режимі, від загальної кількості нарахованих балів вираховуватиметься кількість штрафних балів, передбачених санкцією відповідної статті КУпАП (50 балів за порушення), – зауважив ВолодимирЖиденко.

За його словами, після використання штрафних балів за відповідні правопорушення на громадян будуть накладатися грошові стягнення – штрафи. Цим Законом у санкціях статей КУпАП запроваджуються фіксовані розміри штрафів, а не межі «від і до», що до цього часу було однією з причин вчинення корупційних правопорушень.

Крім того, встановлюється новий порядок виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зокрема, зафіксовані і в автоматичному режимі.

У разі сплати штрафу протягом 5 банківських днів надається «знижка» у розмірі 50% розміру штрафу, визначеного санкцією відповідної статті КУпАП. Якщо ж штраф не сплачено протягом 30 днів з дня вручення постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, з порушника стягується пеня у подвійному розмірі штрафу.

Прес-служба МВС України

 

[SvenSoftSocialShareButtons]

 

Exit mobile version