Site icon AutoKyiv

Автокав’ярні обиратимуть місця для себе через аукціон

Столична влада пропонує підприємцям-власникам каво-машин альтернативу безсистемній торгівлі і декларує прозорі правила гри.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час презентації представникам автокав’ярень концепції упорядкування дрібнороздрібної торгівлі у столиці, передає прес-служба КМДА.

«У Києві не повинно бути хаосу. Саме тому дав доручення департаменту благоустрою почати демонтаж незаконних МАФів. Звичайно, є ті, кому це не подобоється, хто не платить пайових внесків та податки до бюджету. Така ж ситуація склалася з машинами, які торгують кавою та шаурмою, які не мають документів, і навіть якщо отруять киян, то винних знайти буде неможливо», — зазначив мер.

«Наше завдання – задекларувати чіткі правила торгівлі у кавомашинах і визначити, де вони мають право вести бізнес і, відповідно, працювати законно та платити в бюджет. Так сталося, що цей бізнес – стихійний, але ми пропонуємо вам альтернативу безсистемній торгівлі і прозорі правила гри», — підкреслив Кличко.

Схема, з якою можна буде ознайомитися після підписання її мером, на сайті Департаменту промисловості та розвитку підприємництва http://dprp.kga.gov.ua/ і передбачає зонування Києва на 4 частини. Першою чергою схеми передбачається фіксоване розміщення 229 точок торгівлі у всіх районах Києва за винятком так званої «нульової зони» — історичного центру міста.

Торги за точки будуть відбуватися у форматі аукціону, що дозволить провести їхнє розподілення прозоро та з вигодою для міського бюджету. Стартова ціна кожного лоту буде різною та залежати від зони розміщення кожної точки. Віталій Кличко наголосив, що до проведення перших аукціонів працівники благоустрою не будуть демонтовувати автокав’ярні, окрім тих, що розташовані в нульовій зоні.

«У першу чергу ми повинні шукати компроміс. Ми пропонуємо систематизувати роботу пересувних кав’ярень. Вони не можуть стояти там, де заманеться. Ми презентували схему розміщення. Вона публічна, підприємці можуть брати участь в аукціоні, а усі виручені кошти підуть до бюджету Києва. Місто повинно отримувати прибуток від торгівлі. Ми чекаємо на пропозиції чи зауваження з сторони підприємців до проведення аукціонів», — сказав Кличко.

Джерело

[SvenSoftSocialShareButtons]

Exit mobile version