Site icon AutoKyiv

Блокуючи рух автотранспорту, пікетувальники порушують українське законодавство

Майже 40 випадків несанкціонованого втручання в діяльність дорожньої галузі зафіксовано дорожніми підприємствами та організаціями від початку 2015 року по всій території України. Про це розповів Голова Державного агентства автомобільних доріг України Сергій Підгайний, коментуючи перекриття проїжджої частини автомобільної дороги державного значення в с. Тараканів Дубенського району Рівненської області 8 червня.

За його словами, майже 40 пікетувальників, які представилися членами організації «Кредитний майдан» з міста Луцька, Рівного та Львову перекрили рух автотранспорту на км 386+500 автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп.

«Вже протягом години вони невпинно крокують пішохідним переходом, вимагаючи підтримки держави в ініціюванні перегляду відсоткових ставок за кредитами, котрі вони залучили в банківських установах», – зазначив Голова Укравтодору.

Він додав, що на початку червня рух автомобільного транспорту автомобільними дорогами загального користування перекривали ще двічі – у Полтавській і Хмельницькій областях.

Так 5 червня на Полтавщині понад 40 жителів с.Супрунівка Полтавського району зранку унеможливили проїзд автотранспорту на км 332 автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський, висловлюючи невдоволення рівнем послуг пасажирських перевезень, зокрема збільшенням вартості проїзду, аварійним станом автотранспорту, незручним розкладом руху тощо.

Інший випадок було зафіксовано 8 червня на Хмельниччині, де з вимогою вирішити низку земельних питань жителі  с.Мотрунки Красилівського району понад 2 годин блокували проїзд автотранспорту через пішохідний перехід на км 154 автомобільної дороги Н-03 Житомир-Чернівці.

«Активна соціальна позиція українців заслуговує на повагу й має на меті покращення життя всього суспільства, проте вдаючись до рішучих кроків, учасники акцій мають пам’ятати, що їх поведінка створює перешкоду для вільного пересування інших українців, а інколи для виконання службових обов’язків бригадами екстреної медичної допомоги та правоохоронними органами, що суперечить чинному законодавству», – наголосив він.

Загальна кількість випадків перекриття руху сторонніми особами у 2015 році сягає вже понад 30, решту фактів незаконного втручання в роботу дорожнього комплексу становлять злочинні дії, зокрема збройний напад на АЗС на км 463+000 автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський, руйнування штучних споруд в зоні АТО, а також акти вандалізму, у тому числі незаконний демонтаж дорожніх конструкцій.

 

[SvenSoftSocialShareButtons]

Прес-служба Укравтодору

Exit mobile version