Site icon AutoKyiv

ЗА ДОБУ В СТОЛИЦІ ВИЯВЛЕНО 67 ПІШОХОДІВ- ПОРУШНИКІВ

У Києві, 28 травня, працівники ДАІ виявили 344 порушення правил дорожнього руху. Інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 62-х водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, 17 – за порушення правил зупинки та стоянки, 6 – правил проїзду перехресть. Крім того, інспектори ДАІ відсторонили від керма 26 водіїв за керування транспортними засобами напідпитку, а з початку року – 4024 керманича. Також, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 55 водіїв та виявлено 67 пішоходів-порушників.

Державтоінспекція нагадує, що в столиці з 5 травня тривають цільові заходи під умовною назвою  «Номерний знак».

У місті, щодня  інспектори ДАІ виявляють водіїв, які порушують правила експлуатації транспортних засобів. Так, за минулу добу до відповідальності притягнено 27 водіїв.

В столиці водії найчастіше їздять із забрудненими номерними знаками, що не дозволяє чітко визначити символи з відстані 20 метрів. З початку операції  виявлено 242 таких випадки.  Крім того, до відповідальності притягнуто 138 водіїв, які  взагалі керували  транспортними засобами без номерних знаків, а у 89 випадках – державні номерні знаки були прикриті іншими предметами, зокрема наліпками. Крім того, інспектори ДАІ виявили 57 автомобілів, номерні знаки у яких були закріплені у невстановленому місці, а у 45 випадках – неосвітлені або були перевернуті.

З початку цільових заходів на водіїв – порушників, складено 619 протоколів про адміністративне правопорушення.

Державтоінспекція нагадує, що згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн (ч.6. ст. 121 КУпАП).

У четвер, 28 травня, у Києві зареєстрована одна дорожньо-транспортна пригода, в якій травми отримав  водій мотоцикла. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію.

Вчора, зареєстровано три незаконних заволодіння транспортними засобами. У Дарницькому районі, з вулиці Вербицького,  автокрадії викрали MITSUBISHI L200, н.з. АА3703НХ, 2008 р.в., чорного кольору, а у Деснянському, з вулиці Закревського, – «MITSUBISHI LANCER 2.0I», н.з. АА3045КН,  2007 р.в., чорного кольору. Також, у Святошинському районі, з вулиці Генерала Наумова, викрадено «ВАЗ-2107», , н.з. АА9946ІР, 1988 р.в., червоного кольору. Прийнято міри розшуку.

Запам’ятайте! Якщо у вас викрали транспортний засіб необхідно негайно зателефонувати за номером «102» і повідомити про це, вказавши державний номер, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Своєчасне звернення до міліції збільшує шанси його знайти.

Натомість, 28 травня, інспектори ДАІ у Деснянському та Дніпровському районах, виявили два раніше викрадених автомобіля. Так, на вулиці Братиславській виявлено автомобіль «TOYOTA COROLLA», яким незаконно заволоділи невстановлені особи, ще на початку року, на вулиці Шолом-Алейхема.  А на вулиці Новодарницькій, знайдена «TOYOTA AURIS», що була викрадена, 27 травня, з вулиці  Алма-Атинській. Крім того, інспекторами полку ДПС ДАІ виявлено чотири авто, що знаходились у розшуку.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

 

УДАІ в м. Києві

[SvenSoftSocialShareButtons]

Exit mobile version