Site icon AutoKyiv

У КИЄВІ З ПОЧАТКУ РОКУ ВИКРАДЕНО МАЙЖЕ 600 ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

Столична Державтоінспекція звертає увагу водіїв, що більшість незаконних заволодінь стаються в вечірній та нічний час. Увагу автокрадіїв, перш за все, привертають транспортні засоби, які необладнані надійними протиугінними системами безпеки, залишені неподалік будинків та неосвітлених місцях.

Як наслідок недбалого ставлення керманичів до збереження власного авто, за чотири місяці у Києві зареєстровано 562 незаконних заволодіння транспортними засобами. Зокрема, у нічний час викрадено 362 автівки.

Найпопулярнішими у викрадачів були автомобілі марки «ВАЗ» – 82 угони. На другому місці – 64 автівки марки «Toyota», трійку «лідерів» замикають мотоцикли – 34 одиниці.

Найчастіше автомототранспорт викрадали в середу – 102, п’ятницю – 92 та вівторок – 83.

Аби вберегти авто від викрадення, власникам не варто забувати про прості та дієві правила. Державтоінспекція рекомендує водіям:

– обладнати автомобіль не тільки сигналізацією, а й механічним пристроєм проти викрадень;

– користуватися послугами гаражів і стоянок, що знаходяться під охороною, не паркувати свій автомобіль на ніч біля житлового будинку або під’їзду;

– не залишати ключі від авто працівникам СТО, автомийок та малознайомим людям;

– ні в якому разі не зберігати в салоні документи на авто – цим ви не тільки ускладните його пошуки, але і створите сприятливі умови для керування викрадачем вашим транспортом;

– завжди замикати авто, навіть якщо вам потрібно відлучитися у справах бодай на одну хвилину;

– ніколи не залишати в автомобілях цінні речі. Як правило, в багатьох випадках здобиччю злодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, автомагнітоли, акустика. З салону автомобіля так само «пропадають» сумки, барсетки, ноутбуки, мобільні телефони. При цьому злодії псують замки дверей, розбивають скло, завдаючи часом більш значний збиток, ніж вартість викраденого майна;

– якщо ви побачили підозрілих осіб, які намагаються угнати транспортний засіб або знімають з нього державні номерні знаки – негайно телефонувати до підрозділу органів внутрішніх справ.

У разі викрадення авто, слід негайно телефонувати за номером «102». Інформація швидко надійде до правоохоронців, що дасть їм змогу відразу розпочати пошуки.  Це підвищить шанси знайти зловмисників і викрадений транспортний засіб.

 

УДАІ міста Києва

08.05.2015

[SvenSoftSocialShareButtons]

Exit mobile version